Onze Wijnen

De herkomst van onze wijnen

De wijnen van Groot Vertroue zijn voornamelijk afkomstig van het Zuid Afrikaanse wijnhuis Van Loveren.

 

Dit wijnhuis is gelegen in Robertson in de Breede Rivier vallei, ook wel "the valley of wine and roses" genoemd. De familie Retief, die sinds generaties dit wijnhuis bezit, verbouwt er de beste druiven waar de wijnmaker de mooiste wijnen van vervaardigt. De grondsoort is van een uitstekende kwaliteit; De ondergrond is klei, gemengd met kiezel en zeer kalkrijk.

 

Door een min of meer mediterraan klimaat en een computergestuurd irrigatiesysteem weet men op het juiste moment te oogsten. Dit oogsten gebeurt bij Van Loveren veelal 's nachts of in de vroege ochtend om de beste kwaliteit druiven te waarborgen. De doorgaans Afrikaanse werknemers krijgen bij Van Loveren een eigen huis en bedrijfskleding aangeboden want ook het sociale aspect staat bij dit familiebedrijf hoog in het vaandel. Als u Zuid Afrika bezoekt bent u ook van harte welkom in de prachtige tuinen van Van Loveren om daar hun wijnen te proeven welke u bij ons kunt bestellen.

 

De wine estate is gelegen aan de weg van Robertson naar Bonnievale.

Philip Retief: "Ons wyne word met baie sorg van ons eie druiwe gemaak. Daarom is dit gerusstellend om in die broers Becker twee uitstekende ambassadeurs in Holland te mag hê. Met hul voorraad het u toegang tot ons wêreldklas wyne, sonder tussenhandelaar."

Groot Vertroue

Lekkere wijnen, leuke proeverijen!

 

 

© Copyright 2018, Jeroen Ansink

Wrakkenpad 2

8312 PW Creil

Email: info@grootvertroue.nl

Telefoon: (0527) 27 42 54